вівторок, 24 листопада 2015 р.

Шануємо героїв, пам’ятаємо кожного!

70 років віддаляє нас від 1945 року, коли у кривавих боях була здобута Велика Перемога над нацизмом у Другій світовій війні. Крок за кроком, день за днем, ціною неймовірно великих людських втрат, її наближали наші воїни. 
Зі сторінок книг  можна отримати інформацію, але героїзм, звитягу і роль України та українців у Другій світовій війні краще побачити на власні очі. Ми з одинадцятикласники  мали змогу повернутися в ті часи, відвідавши Національний музей історії України у Другій світовій війні.
Розпочалася екскурсія з огляду виставки, присвяченій подіям Революції Гідності та героям антитерористичної операції. Діти мали можливість ознайомитися з музейними експонатами, що пов’язані з життям таких відомих людей, як Герой України Надія Савченко та онука ветерана Другої світової війни Івана Залужного, який загинув, виконуючи завдання в зоні АТО, а потім поринули у вир подій Другої світової війни. Екскурсовод провів паралелі з сучасною історією України. Трагічність подій Другої світової війни наклала свій відбиток і на теперішні події.
Учні пізнали та зрозуміли всю серйозність минулих подій, а також узагальнили свої знання з історії України та Всесвітньої історії, побачили наочно все, що вивчали на уроках.
У пам’яті дітей назавжди залишиться ця екскурсія, тому що вона була дійсно незабутньою. Однак не все в ній було приємне, адже війна – це завжди горе, сльози, нещастя.
Нам треба прикласти всі зусилля, щоб страхіття війни не повторювалися на нашій землі.









Немає коментарів:

Дописати коментар