вівторок, 24 листопада 2015 р.


Революція гідності
  21 листопада 2015 року ми вдруге в історії України відзначаємо День Гідності та Свободи.
Євромайданом прийнято називати масштабні акції протесту 2013-2014 років, що відбувалися в Україні та на підтримку народу України в інших країнах.
Протестувальники вийшли на вулиці 21 листопада 2013 року, коли за кілька днів до Вільнюського саміту «Східного партнерства»(28-29 листопада 2013 року) Кабінет міністрів України вирішив призупинити процес підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Відмова уряду від європейського курсу, який асоціювався в українців з поліпшенням якості життя, позитивними перетвореннями країни, став останньою краплею в терпінні та витримці українського народу.
Було б наївно вважати, що Євромайдан став лише відповіддю на рішення Кабміну відмовитися від євроінтеграції. Майдан – так вже повелося в нашій історії – це загальний показник стану суспільства, один з проявів реакції народу на дії влади. В листопаді українська влада не тільки не дослухалася до суспільної думки, а й жорстокими, насильницькими методами намагалася придушити «прагнення до свободи». Але не вийшло…Народ довів, що має гідність та вартий кращого життя, з правом жити в європейській країні.
     Ми провели виховну годину, на які подивились відеосюжет, який розкрив всю хронологію подій Революції гідності. Обговорили події Євромайдану і дійшли думки, що тільки справжні патріоти, люди з великою гідністю і внутрішньою свободою, здатні пожертвувати найціннішим - своїм життям заради майбутнього своєї Батьківщини.








Немає коментарів:

Дописати коментар